Продукти
1 брой плод от мразоустойчив Цитрон Хана Юзу (Hana Yuzu)
Citrus sp., Мразоустойчив Цитрон Хана Юзу (Hana Yuzu)
Цитрусът Хана Юзу е една по-различна форма на класическия японски цитрус Юзу. Плодовете са жълти, с много приятен аромат и добро количество сок. Имат едри семки, между 10 и 15 броя в един плод. Кората е тънка и се бели много лесно. Тези плодове са широко използвани в кухнята на много азиатски народи. При нашите условия са перфектни заместители на лимоните и могат да се използват точно като тях, например за салати, сокове или с риба. Но за разлика от лимоните, Хана Юзу могже да расте навсякъде в Южна България, а вероятно вече и на север от Стара планина. Повреди по листата се забелязват при температури между -6 и -8 градуса, а под -10 градуса може да настъпи измръзване на отделни млади клонки. Около -12 градуса е критичната температура, след която растението може да се възстанови сравнително добре още в следващия сезон. При температури между -12 и -15 градуса настъпва пълно измръзване на надземната част. Впоследствие растението се възстановява, но са нужни няколко години, докато започне да плододава отново. Растенията от семе започват да плододават между 6 и 8 годишна възраст, при много добри условия - и по-рано.
Маточното растение, което ползваме за размножаване, расте в Асеновград от 2004 г. и в момента е дърво с над 3 метра височина. Не е измръзвало от февруари 2012 г. и вече плододава обилно и ежегодно.
Налични в Пловдив: 0 броя
Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Citrus junos, Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Всички размери може да видите тук: https://palmi.bg/search.html?phrase=yuzu
Цитрусът Юзу е възникнал преди хиляди години в Китай като естествен хибрид между мандарина и цитрус Ичанг (Ichang papeda), от който е получил голямата си студоустойчивост. Дава ядливи плодове, които са широко използвани в японската и корейската кухня. Освен хилядите им приложения за сокове, чай, сосове за готвене, конфитюри и дори оцет, плодовете може и просто да се ползват като заместител на лимоните в нашата кухня. Сокът им е ароматен и кисел, с много приятни нотки.
Когато е облагороден върху подложка от Citrus (Poncirus) trifoliata или е на собствен корен, този вид цитрусово растение издържа без сериозни поражения до около -12°C, като растенията може да измръзнат до земята при дълготрайно понижение на температурите до -15°C или повече. Дори след измръзване до нивото на земята, напролет бързо се възстановяват.
Цитронът Юзу може да се отглежда без никаква защита по Южното Черноморие, в Родопската Яка и в по-топлите части на Южна България, където смокините не измръзват и са големи дървета. Може да расте без защита и в зоната между Кресна и Сандански. В останалите райони на страната, Юзу може да се отглежда с повече или по-малко зимна защита, защото незащитените растения ще измръзват твърде често и няма да плододават.
Маточното растение, което ползваме за размножаване, расте в Асеновград от 2004 г. и в момента е дърво с над 3 метра височина. Не е измръзвало от февруари 2012 г. и вече плододава обилно и ежегодно.
Повече информация за това растение ще намерите в нашия форум:http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=4&t=1744
Налични в Пловдив: 0 броя
Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Citrus junos, Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Всички размери може да видите тук: https://palmi.bg/search.html?phrase=yuzu
Цитрусът Юзу е възникнал преди хиляди години в Китай като естествен хибрид между мандарина и цитрус Ичанг (Ichang papeda), от който е получил голямата си студоустойчивост. Дава ядливи плодове, които са широко използвани в японската и корейската кухня. Освен хилядите им приложения за сокове, чай, сосове за готвене, конфитюри и дори оцет, плодовете може и просто да се ползват като заместител на лимоните в нашата кухня. Сокът им е ароматен и кисел, с много приятни нотки.
Когато е облагороден върху подложка от Citrus (Poncirus) trifoliata или е на собствен корен, този вид цитрусово растение издържа без сериозни поражения до около -12°C, като растенията може да измръзнат до земята при дълготрайно понижение на температурите до -15°C или повече. Дори след измръзване до нивото на земята, напролет бързо се възстановяват.
Цитронът Юзу може да се отглежда без никаква защита по Южното Черноморие, в Родопската Яка и в по-топлите части на Южна България, където смокините не измръзват и са големи дървета. Може да расте без защита и в зоната между Кресна и Сандански. В останалите райони на страната, Юзу може да се отглежда с повече или по-малко зимна защита, защото незащитените растения ще измръзват твърде често и няма да плододават.
Маточното растение, което ползваме за размножаване, расте в Асеновград от 2004 г. и в момента е дърво с над 3 метра височина. Не е измръзвало от февруари 2012 г. и вече плододава обилно и ежегодно.
Повече информация за това растение ще намерите в нашия форум:http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=4&t=1744
Налични в Пловдив: 0 броя
Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Citrus junos, Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Цитрусът Юзу е възникнал преди хиляди години в Китай като естествен хибрид между мандарина и цитрус Ичанг (Ichang papeda), от който е получил голямата си студоустойчивост. Дава ядливи плодове, които са широко използвани в японската и корейската кухня. Освен хилядите им приложения за сокове, чай, сосове за готвене, конфитюри и дори оцет, плодовете може и просто да се ползват като заместител на лимоните в нашата кухня. Сокът им е ароматен и кисел, с много приятни нотки.
Когато е облагороден върху подложка от Poncirus trifoliata, този вид цитрусово растение издържа без сериозни поражения до около -12°C, като растенията може да измръзнат до земята при дълготрайно понижение на температурите до -15°C или повече. Дори след измръзване до нивото на земята, напролет бързо се възстановяват.
Цитронът Юзу може да се отглежда без никаква защита по Южното Черноморие, в Родопската Яка и в по-топлите части на Южна България, където смокините не измръзват и са големи дървета. Може да расте без защита и в зоната между Кресна и Сандански. В останалите райони на страната, Юзу може да се отглежда с повече или по-малко зимна защита, защото незащитените растения ще измръзват твърде често и няма да плододават.
Повече информация за това растение ще намерите в нашия форум:http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=4&t=1744
Налични в Пловдив: 6 броя
Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Citrus junos, Мразоустойчив Цитрон Юзу (Yuzu)
Всички размери може да видите тук: https://palmi.bg/search.html?phrase=yuzu
Цитрусът Юзу е възникнал преди хиляди години в Китай като естествен хибрид между мандарина и цитрус Ичанг (Ichang papeda), от който е получил голямата си студоустойчивост. Дава ядливи плодове, които са широко използвани в японската и корейската кухня. Освен хилядите им приложения за сокове, чай, сосове за готвене, конфитюри и дори оцет, плодовете може и просто да се ползват като заместител на лимоните в нашата кухня. Сокът им е ароматен и кисел, с много приятни нотки.
Когато е облагороден върху подложка от Citrus (Poncirus) trifoliata или е на собствен корен, този вид цитрусово растение издържа без сериозни поражения до около -12°C, като растенията може да измръзнат до земята при дълготрайно понижение на температурите до -15°C или повече. Дори след измръзване до нивото на земята, напролет бързо се възстановяват.
Цитронът Юзу може да се отглежда без никаква защита по Южното Черноморие, в Родопската Яка и в по-топлите части на Южна България, където смокините не измръзват и са големи дървета. Може да расте без защита и в зоната между Кресна и Сандански. В останалите райони на страната, Юзу може да се отглежда с повече или по-малко зимна защита, защото незащитените растения ще измръзват твърде често и няма да плододават.
Маточното растение, което ползваме за размножаване, расте в Асеновград от 2004 г. и в момента е дърво с над 3 метра височина. Не е измръзвало от февруари 2012 г. и вече плододава обилно и ежегодно.
Повече информация за това растение ще намерите в нашия форум:http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=4&t=1744
Налични в Пловдив: 0 броя